Forumindex

 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


utbrändhet- arbetsskada- hur går man vidare, gör anmäla?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Försäkringar, försäkringskassan, ersättningar, överklagan, arbetsskada mm
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
orkar inteRegistreringsdatum: 03 juli 2010
Inlägg: 106

InläggPostat: 2011-02-20 12:11:26    Rubrik: utbrändhet- arbetsskada- hur går man vidare, gör anmäla? Svara med citat

Hej, hur gör man en anmälan om att ens sjukdom klassas som arbetsskada. Vem ska jag ta kontakt med, facket, försäkringskassan, arbetsgivaren vem?
Vad tjänar jag på att få det som arbetsskada? Varit sjukskriven i flera månader nu och är fortfarande sjukskriven. Men insett att det är inte en slump att jag gått in i väggen, vi är 5 på samma företag som inom loppet och just nu är sjukskrivna, det tycker jag säger en del, och 2 som varit nära att krascha...och fler kan det säkert vara som jag inte känner till.
Är det värt jobbet som krävs att göra anmäla och kräva det klassad som arbetsskada? Hur mycket jobb krävs det ifrån mig? Energin är ju inte på topp precis så kanske att jag gör det längre fram ifall det blir för kämpigt, men nyfiken på vad som krävs och vad om det skulle gå igenom, ger.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
På VägRegistreringsdatum: 30 november 2007
Inlägg: 2857

InläggPostat: 2011-02-20 21:00:29    Rubrik: Svara med citat

Ja, det kan definitivt vara värt att kämpa för att få det klassat som arbetsskada. Och OJ vad jag saknar filerna på UBH om detta nu!

Ditt fack och Försäkringskassan skulle jag börja med att kontakta!

Att få klaassat som arbetsskada tror jag löser ut försäkringar, och höjer ersättningsnivå, men framför allt är det en fördel i rehabiiliteringskedjan där tidsgränserna mildras - eller försvinner? Kan inte riktigt.

Stressrelaterad ohälsa är svårtatt få klassat som arbetsskada och kräver rätt mycket dokumentation. Men jag vet flera som ändå fått igenom det och att det finns prejudiceradende domar på det, vilket facket skulle kunna hjälpa dig att få fram.

Emmy och Stefan på förra forumet fick båda rätt efter en del turer, så det borde gå! Anders, Cene minns ni? Jag sökte lite efter ett gammalt, gammalt ubh som jag vet ett tag låg kvar ute, i hopp om att hitta något, men har ännu inte hittat det ...

Men facket, FK och AG ska kunna ge dig svar. Facket först och främst och FK!
_________________
På Väg - tillbaka i arbete på 80% !!!
Eller, nja, inte just nu ...
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
orkar inteRegistreringsdatum: 03 juli 2010
Inlägg: 106

InläggPostat: 2011-02-22 15:16:55    Rubrik: Svara med citat

Hur är det, får jag tillbaka något retroaktivt, dvs om min sjukdom skulle klassas som arbetsskada, kan jag då få tillbaka ersättning upp till heltid eller är den inkomsten redan till spillo, de 2 åren som passerat... det är inte klokt vad tiden går fort.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
På VägRegistreringsdatum: 30 november 2007
Inlägg: 2857

InläggPostat: 2011-02-22 18:02:09    Rubrik: Svara med citat

Vet inte ... någon annan kanske ...
_________________
På Väg - tillbaka i arbete på 80% !!!
Eller, nja, inte just nu ...
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
PumaRegistreringsdatum: 01 december 2007
Inlägg: 74

InläggPostat: 2011-03-03 20:46:14    Rubrik: Svara med citat

Hej orkar inte!

Vet inte var du befinner dig men först behöver arbetsskadan anmälas till försäkringskassan. Det finns blanketter att hämta på deras hemsida.

Den gör du tillsammans med skyddsombud och arbetsgivare. Kan ni enas om orsakerna till din sjukdom så underlättar det. Men du och arbetsgivaren behöver in dela samma bild, dock är det viktigt att allt som skrivs är tydligt och klart kopplat till arbetssituationen. Hör med facket /skyddsombudet om hjälp att formulera dig.

Du kan alltid komplettera din anmälan allt eftersom men FK har tidsgränser.

Kontakta ditt fack (om du är medlem) för att höra om de kan hjälpa dig.

Var noga med all dokumentation, det finns jurister som kan hjälpa till men dessa är vanligtvis dyra, men har hört att det finns rättshjälp att få från ex facket men tror att det ska finnas hjälpinstanser på andra håll också. Här kan jag tyvärr inte hjälpa dig mer än så, men det kan vara värt att söka på nätet efter mer information. Du är inte ensam!

En arbetsskadeanmälan tänker jag absolut är värt att göra men om det är värt att i nästa steg gå in i processen för att också pröva om din sjukdom är en arbetsskada kan bara du själv svara på.

Jag saknar också UBH, där fanns det en kanonbra sida med info om just arbetsskador. Men det måste finnas på andra håll också tänker jag, kanske någon annan vet?

Hoppas du hittar fram till en lösning som fungerar för dig, ta all hjälp du kan få och lycka till!

Kram Puma
_________________
Gårdagens skymning ger dig erfarenhet att känna livet i morgondagens skimmer
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
EmmyRegistreringsdatum: 30 december 2007
Inlägg: 9
Ort: Skåne

InläggPostat: 2011-06-05 17:04:47    Rubrik: En lång väg Svara med citat

Ser att en del av er hänvisar till mina inlägg på UBH. Ja det känns som evigheter sedan Rolling Eyes Det är en lång väg att vandra om man vill driva sitt ärende själv. Jag gjorde ju det största delen av tiden och blev väl lite "expert" på den processen. Jag vann ju till slut och det är lite kul att jag för en månad sedan fick ett mail från en tidigare UBH medlem som med UBH sidans hjälp själv drivit sin process ända upp i Regeringsrätten och vunnit . Idag kämpar vi tillsammans med problemet att de retroaktiva livräntorna inte är pensionsgrundande - så kampen tar aldrig slut. Håller med om att det första man bör göra är att via facket försöka få rättshjälp via www.fackjuridik.com Det kostar ju ingenting men de tar bara fall som de tror sig vinna. Går inte detta anmäler man själv. ett annat råd är att skicka en egenremiss till yrkesmedicin ex i Lund (beroende på var man bor) så gör de en utredning. Bra läkarintyg (specialistläkare), stöd från skyddsombud och helst från arbetsgivaren är viktigt och bra
Enkelt kan jag säga att vid en arbetsskada får man ersättning motsvarande sin lön från den dag man fick sjukersättning. Om man stämmer arbetsgivaren för vållande och vinner får man ersättningen från första sjukdagen. Man får ersättning retroaktivt för den tid processen tar. Idag är det svårare eftersom sjukersättning ju omprövas vart 3:e år. Har hört att Fk ofta försöker få livräntan indragen vid omprövningen för att de påstår att det inte längre är arbetssjukdomen man är sjuk av. Det problemet slapp jag tack och lov. Sen får man även ersättning för medicinsk innvaliditet mm Det finns bra info på AFA:s hemsida
/Emmy
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Försäkringar, försäkringskassan, ersättningar, överklagan, arbetsskada mm Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.